Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Eylül 2013 Pazartesi

Kuru ve hasas cilt bakimi

Merhabalar :)) Umarim yazilarimla size biseyler katabiliyorumdur yanlisim varsa duzeltin ve kesinlikle urunleri tanitirken bunu kesin yapar sunu yapmaz  diye iddia etmiyorum benim dusuncelerim ve sizler icin arastirip oyle yaziyorum. Haydi gecelim konumuza oncelikle kuru ciltlerin en onemli sorunu Nemlendirmek. Kuru ciltler ozel bi bakim ister cok hasastir. Bence bulundugunuz ortami bile nemlendirmelesiniz kuru bi cildiniz varsa eger:) 
1- Nemlendiri olarak onerebilecegim 
* La Roche-Posay Termal suyu: Termal sularin yogun nemlendirme gucune de sahip oldugunu dusunen bi insan oldugum icim bu urunu tavsiye ettim 
* La Roche-Posay Hydreane Riche: Hasas kuru ve cok kuru cilt tipleri icin uretilmis mukemmel nemlendirmeyi ve cilt konforunu hedefleyen bir urun. ( kuru bi cildim yok ama kuru cilt tiplerinin en cok kullandigi nemlendiricilerdin biriymis kendisi) 
* Zeytinyagi: Dogal zeytinyagi bence cildinizi en iyi nem ve esnekligi verebilcek dogal bir urun. 
 
2- Tonik: Benim tonik olarak en severek kullandigim urun Gulsuyu dur. Cunku hem dogal hem nemlendirir hemde temizler hemde sivilce olusumunu engeller. 

3-Maske: Dogal maskelerden yanayim ve Suna Dumankaya' nin maskelerini begenerek uyguluyorum ve hasas  ve kuru cilt tipleri icin bi maskesi var 
Malzemeler; 1 yumurtanin sarisi , 1 yemek kasigi bal , 1 yemek kasigi zeytinyagi  
Iyice karistirip 15-20 dakika yuzunuzde bekletin ve ilik bir havluyu yuzunuze hafif koyarak maskeyi yumusak hale getirin ve yikayin ve haftada 2 kez uygulayin. 

Benim onerilerim bu kadar umarim yardimci olabilmisimdir eksik buldugunuz bir nokta varsa yorum birakin lutfen.  Coook opuyorum 😘😘😘

2 yorum:

  1. Bende gülsuyu kullananlardanım verdipin maske tarifini denedim benim cildim çok kuru ve hassas iyi geldiğini söyleyebilirim çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canm kbkma yogunluktan smdi yaziyorum okul vs cok sevindim opuyorummm

      Sil